Saturday, October 4, 2008

Dân "Chúa" Phụng Sự "Chúa"

Cái nguy hiểm của các đạo thờ "Thượng Đế" là họ ngày đêm tập trung tinh thần "cầu nguyện" để đến gần với "Thượng Đế" tới một lúc nào đó ý nghĩ của họ tự nhiên trở thành "ý Thượng Đế" theo họ, và họ thực sự tin tưởng mãnh liệt rằng họ đang làm việc cho "Thượng Đế". Khi đó họ sẽ không ngần ngại gây chiến với bất cứ ai, thả hàng triệu tấn bom, hay chất độc, (Mỹ), đốt người trong lò sát sinh, phòng hơi ngạt, (Đức Quốc Xã).

Cái nọc độc của thời Trung Cổ này sẽ tiếp tục làm người ta giết nhau trên khắp thế giới dài dài vì thế giới này luôn dư thừa những người hoang tưởng và ngu dốt. Như trường hợp Việt Nam có hàng triệu người gọi một thằng tây không hề quen biết là "Đức Thánh Cha", và sẵn sàng "dùng mọi biện pháp" để "đòi" đất trên nước Việt Nam để "mở mang nước Chúa" cho thằng tây đó!

Nước Mỹ cũng bị cái đám "con Chúa" hung hăng này lũng đoạn. Những bang lớn, thành phố lớn tập trung những trường đại học danh tiếng và có tiếp xúc giao lưu nhiều với thế giới bên ngoài ở hai bờ đại dương và khu công nghiệp vùng Ngũ Đại Hồ thì thường rất ghét chính sách đụng chút là bỏ bom của chính quyền Mỹ. Những bang nhỏ ít người ở bên trong nước Mỹ thường là ổ của "dân Chúa" và thường ủng hộ chiến tranh. Nhưng chính quyền Mỹ là do tài phiệt nắm nên chủ nghĩa Ki-tô của những người hoang tưởng ngu dốt và chủ nghĩa đế quốc của đám tài phiệt đã liên minh lại đè bẹp sự chống đối của cái đám mọt sách chuyên nói chuyện lý lẽ một cách dễ dàng. Cái đám mọt sách này cuối cùng cũng chỉ là những con bò sữa của đám tài phiệt.

Lịch sử nước Mỹ đã chứng minh nó luôn là như vậy và thực sự lịch sử nước Mỹ hay chủ nghĩa đế quốc của Mỹ hiện tại cũng chỉ là nối tiếp truyền thống Ki-tô bắt đầu từ khi Đại Đế La Mã Constantine quyết định chọn đạo thờ "Chúa" làm "Công Giáo" trong thế kỷ II để nắm chắc phần hồn con dân trong đế quốc của mình, và cũng nhận ra rằng mở mang cương thổ bằng cách mượn danh "ý Chúa" thì dễ dàng hơn nhiều. Sau đó chủ nghĩa thực dân Châu Âu sau khi vừa giải phóng mình khỏi cái ách thần quyền "Công Giáo" này lại bắt tay với "Công Giáo" để chinh phục những miền đất mới, những nơi mà người ta chưa biết cái "đạo" này nó như thế nào. Chính người Pháp không thích bị "Công Giáo" đè đầu nhưng lại có quá nhiều kinh nghiệm để hiểu rằng cái "đạo" này là một công cụ cực kỳ hữu hiệu để nắm đầu người khác giúp họ dễ bề xâm lược cho nên nó đã trở thành đồng minh không thể thiếu của thực dân.

Đến thời hiện đại, sau khi lịch sử đã phơi bày những thành tích chống nhân loại tởm lợm của cái đạo bịp, đạo ăn cướp này thì nó lại nhẹ nhàng đeo lên cái mặt nạ "tự do, dân chủ, nhân quyền" để...gây chia rẽ nội tộc nước khác, gây chiến tranh, giết người, cướp của tiếp tục!

Có một điều không thể chối cãi được rằng những cuộc chiến tranh xâm lược khốc liệt và đẫm máu nhất trong thế kỷ 19, 20 là do những quốc gia thuộc "nước Chúa" gây ra, Chế độ nô lệ tồn tại gần đây nhất là ở một "nước Chúa"!

Cái mặt nạ "tự do, dân chủ, nhân quyền" này lâu lâu lại bị những "con Chúa" đang hăng tiết làm rơi xuống.

Tuyên bố của tổng thống Bush sau vụ 11/9 làm thiên hạ giựt mình vì lỡ quen miệng dùng chữ "crusade" mà trong quá khứ gắn liền với những cuộc "Thập Tự Chinh" liên tục trong 3 thế kỷ gây kinh hoàng và ám ảnh cho thế giới Âu và Cận Đông cho tới ngày hôm nay.

"Cuộc thánh chiến này, cuộc chiến chống khủng bố này sẽ diễn ra lâu dài. Và người Mỹ cần phải kiên nhẫn. Tôi sẽ kiên nhẫn."

"This crusade, this war on terrorism is gonna take awhile. And the American people must be patient. I'm gonna be patient"

Trong những bài phát biểu của Bush và cả rất nhiều tổng thống khác, người ta thường tìm thấy cả đống từ "Thượng Đế" ở trong đó. "Con Chúa" ở nước Mỹ luôn tin rằng nước Mỹ là "nước Chúa" (God's country)

Một ông tướng chỉ huy truy tìm Bin Laden tên là William G. Boykin nói rằng:

"Chúng tôi là đội quân của Thượng Đế, trong căn nhà của Thượng Đế, Nước Trời đã được dựng lên cho một thời điểm như thế này."

We in the army of God, in the house of God, kingdom of God have been raised for such a time as this.”

Ông này cũng nói về Bush như thế này:

"Ông ta được ở trong Nhà Trắng là vì Thượng Đế đặt để ông ta ở đó."

“He’s in the White House because God put him there.”

Ứng cử viên phó tổng thống của Đảng Cộng Hòa, Sarah Palin, nói rằng cuộc chiến Iraq là "sự an bày của Thượng Đế" (God's plan), nói rằng: "lãnh đạo của chúng ta (nước Mỹ) gửi lính sang Iraq để làm công việc do Thượng Đế giao phó"!

Bà này tin rằng loài người đã từng sống với khủng long trong khi chứng cớ khoa học cho thấy khủng long đã tuyệt chủng mấy chục triệu năm trước khi có loài người! Niềm tin không cần chứng cớ này rất phổ biến trong dân "Tin Lành" Mỹ. Xem ở đây.

Khi được hỏi sẽ đối phó với Iran thế nào trong một buổi họp mặt ở South Carolina, một tiểu bang nằm trong vùng được mệnh danh là "Vòng Đai Kinh Thánh" (Bible Belt), John McCain - cũng là một "con Chúa", cảm thấy rất thoải mái và đã hát một câu để trả lời. Câu hát đó là: "bomb, bomb, bomb, bomb, bomb Iran..." nhại theo một bài hát nổi tiếng của The Beach Boys.

Chiến tranh, bom đạn, chết chóc đối với các thần dân "nuớc Chúa" như trên là nhiệm vụ "Chúa" trao, làm việc cho "Chúa", và cũng là một trò đùa.

Nhà nước và nhân dân Việt Nam quá thờ ơ với cái hiểm họa "dân nước Chúa" này cho dù đã bị một vố đau, nhục mất nước cả trăm năm. "Tự do tôn giáo" kiểu "nước Chúa" bắt Việt Nam nuốt hiện nay chả khác gì thời các vua Nguyễn thời thế kỷ XIX cả. Đó là tự do xâm lăng bằng cách dụ dỗ, bịp bợm để nhằm mục đích nắm linh hồn một nhóm người nhẹ dạ, cả tin, hay ngu dốt hám lợi để gầy dựng cơ sở lâu dài chờ thời cơ quật khởi dâng Việt Nam cho "Chúa". Không có "Chúa Trời" trên mặt đất thì có đại diện tự nhận của "Chúa" là các "cha" tây nhận cũng được.

--------------------------------------------------------------

General Casts War in Religious Terms

By Richard T. Cooper
October 16, 2003 in print edition A-1

The Pentagon has assigned the task of tracking down and eliminating Osama bin Laden, Saddam Hussein and other high-profile targets to an Army general who sees the war on terrorism as a clash between Judeo-Christian values and Satan.

Lt. Gen. William G. “Jerry” Boykin, the new deputy undersecretary of Defense for intelligence, is a much-decorated and twice-wounded veteran of covert military operations. From the bloody 1993 clash with Muslim warlords in Somalia chronicled in “Black Hawk Down” and the hunt for Colombian drug czar Pablo Escobar to the ill-fated attempt to rescue American hostages in Iran in 1980, Boykin was in the thick of things.

Yet the former commander and 13-year veteran of the Army’s top-secret Delta Force is also an outspoken evangelical Christian who appeared in dress uniform and polished jump boots before a religious group in Oregon in June to declare that radical Islamists hated the United States “because we’re a Christian nation, because our foundation and our roots are Judeo-Christian

Discussing the battle against a Muslim warlord in Somalia, Boykin told another audience, “I knew my God was bigger than his. I knew that my God was a real God and his was an idol.”

We in the army of God, in the house of God, kingdom of God have been raised for such a time as this,” Boykin said last year.

On at least one occasion, in Sandy, Ore., in June, Boykin said of President Bush: “He’s in the White House because God put him there.”

Boykin’s penchant for casting the war on terrorism in religious terms appears to be at odds with Bush and an administration that have labored to insist that the war on terrorism is not a religious conflict.

Although the Army has seldom if ever taken official action against officers for outspoken expressions of religious opinion, outside experts see remarks such as Boykin’s as sending exactly the wrong message to the Arab and Islamic world.

In his public remarks, Boykin has also said that radical Muslims who resort to terrorism are not representative of the Islamic faith.

He has compared Islamic extremists to “hooded Christians” who terrorized blacks, Catholics, Jews and others from beneath the robes of the Ku Klux Klan.

Boykin was not available for comment and did not respond to written questions from the Los Angeles Times submitted to him Wednesday.

The first lesson is to recognize that whatever we say here is heard there, particularly anything perceived to be hostile to their basic religion, and they don’t forget it,” said Stephen P. Cohen, a member of the special panel named to study policy in the Arab and Muslim world for the U.S. Advisory Commission on Public Diplomacy.

The phrase ‘Judeo-Christian’ is a big mistake. It’s basically the language of Bin Laden and his supporters,” said Cohen, president of the Institute for Middle East Peace and Development in New York.

They are constantly trying to create the impression that the Jews and Christians are getting together to beat up on Islam

Boykin’s religious activities were first documented in detail by William N. Arkin, a former military intelligence analyst who writes on defense issues for The Times Opinion section.

Audio and videotapes of Boykin’s appearances before religious groups over the last two years were obtained exclusively by NBC News, which reported on them Wednesday night on the “Nightly News with Tom Brokaw.”

Arkin writes in an article on the op-ed page of today’s Times that Boykin’s appointment “is a frightening blunder at a time that there is widespread acknowledgment that America’s position in the Islamic world has never been worse.”

Boykin’s promotion to lieutenant general and his appointment as deputy undersecretary of Defense for intelligence were confirmed by the Senate by voice vote in June.

An aide to the Senate Armed Services Committee said the appointment was not examined in detail.

Yet Boykin’s explicitly Christian-evangelical language in public forums may become an issue now that he holds a high-level policy position in the Pentagon.

Officials at his level are often called upon to testify before Congress and appear in public forums.

Boykin’s new job makes his role especially sensitive: He is charged with speeding up the flow of intelligence on terrorist leaders to combat teams in the field so that they can attack top-ranking terrorist leaders.

Since virtually all these leaders are Muslim, Boykin’s words and actions are likely to draw special scrutiny in the Arab and Islamic world.

Bush, a born-again Christian, often uses religious language in his speeches, but he keeps references to God nonsectarian.

At one point, immediately after the Sept. 11, 2001, terrorist attacks, the president said he wanted to lead a “crusade” against terrorism.

But he quickly retracted the word when told that, to Muslim ears, it recalled the medieval Christian crusaders’ brutal invasions of Islamic nations.

In that context, Boykin’s reference to the God of Islam as “an idol” may be perceived as particularly inflammatory.

The president has made a point of praising Islam as “a religion of peace.” He has invited Muslim clerics to the White House for Ramadan dinners and has criticized evangelicals who called Islam a dangerous faith.

The issue is still a sore spot in the Muslim world.

Pollster John Zogby says that public opinion surveys throughout the Arab and Islamic world show strong negative reactions to any statement by a U.S. official that suggests a conflict between religions or cultures.

To frame things in terms of good and evil, with the United States as good, is a nonstarter,” Zogby said.

It is exactly the wrong thing to do.”

For the Army, the issue of officers expressing religious opinions publicly has been a sensitive problem for many years, according to a former head of the Army Judge Advocate General’s office who is now retired but continues to serve in government as a civilian.

The Army has struggled with this issue over the years. It gets really, really touchy because what you’re talking about is freedom of expression,” he said, speaking on condition of anonymity.

What usually happens is that somebody has a quiet chat with the person,” the retired general said.

*

Times staff writer Doyle McManus contributed to this report.

----------------------------------------------------------

No comments:

Post a Comment